MÉRFÖLDKŐ A HAJHULLÁS KEZELÉSÉBEN

MÉRFÖLDKŐ A HAJHULLÁS KEZELÉSÉBEN

Új mérföldkő: hajhullás kezelése Jak-inhibitorokkal

 

A citokineknek nevezett specifikus molekulák szabályozzák az immunválaszt. Ők felelősek a sejtkommunikációért, amely jelzi a gyulladás területére érkező sejteket. Immunmoduláló tényezőknek is nevezik őket. A citokinek fontos szerepet játszanak az immunválaszban, mind a veleszületett, mind az adaptív esetben.

Gyulladásnak nevezzük az immunmoduláló szerek aktiválódását a testet károsító idegen anyagra adott válaszként. Ez a test tipikus reakciója traumára és fertőzésre. Rendellenes immunválaszok is vannak; ezek az abnormális állapotok az autoimmun betegségek közé tartoznak.
Az autoimmun válasz az emberi szervezetben a citokinek megnövekedett szintjének eredménye. Az autoimmun válasz esetén az immunrendszer, amely megvédi a testet, a normális sejtet fenyegetésként értelmezi és elpusztítja azt. Ahogy ez megtörténik, megváltozik a sejtek növekedésének és fejlődésének mintája. Ez a testben bekövetkező változás abnormális növekedéshez, vagy a legrosszabb esetben a funkcióveszteséghez vezet.

Az autoimmun betegségek hajhullást okozhatnak

A gyulladás számos hajhulláshoz vezető állapotot okozhat. Például a Cicatricial alopecia egy olyan autoimmun betegség, amely a faggyúmirigyet és az őssejteket támadja meg a szőrtüszők felső részén. Ennek eredményeként hegszövetek helyettesítik az érintett területet. Ez az oka annak, hogy a Cicatricial alopeciát hegesedéses alopecia néven ismerjük.

Az alopecia areata olyan állapot, amelyben a gyulladás károsítja a szőrtüszők gyökereit. Megállítja a tápanyagok áramlását és ellátását, amely gyengíti a tüszőket és így hozzájárul a hajhulláshoz. Kerek foltok jellemzik a hajhullás ezen típusát.

Az autoimmun betegség másik példája a seborrheás ekcéma, vagyis a seborrheás dermatitisz. A gomba és a túlzott zsírosodás az emberi bőr és fejbőr irritációjának elsődleges oka. A seborrheás ekcéma vörösséget, pikkelyes foltokat és korpásodást okoz a fejbőrön. A csecsemőknél ez az állapot a hormonális változásoknak köszönhető, ez ugyanis a faggyúmirigyeket több olaj előállítására ösztönzi. Másképpen bölcső sapka néven is ismert ez az állapot.

JAK inhibitorok

A Columbia Egyetemen zajlik a nagy reménységű JAK-inhibitorok tanulmányozása és a vele való kísérletezés. Ezeket az inhibitorokat úgy fejlesztették ki, hogy interferáljanak a JAK család, vagyis a Janus kináz jelátviteli útjával. A JAK család négy tirozin kinázból áll (JAK 1, JAK 2, JAK 3 és TYK 2), amelyek elősegítik a gyulladást okozó citokinek szimulációját.

Autoimmun betegség esetén JAK inhibitorok szükségesek a citokinek túltermelésének megállításához és a további gyulladás megelőzéséhez. Ezeket a termékeket kezdetben Alopecia areata kezelésére használták. Azóta a Columbia Egyetem folytatta a JAK-gátlók potenciális hatásainak tanulmányozását és kutatását a bőr- és hajhullási problémák kezelésére.

A Science Advances Journal a közelmúltban újabb áttörést tett közzé a Columbia Egyetem által végzett JAK inhibitorok tanulmányozását illetően. Két JAK inhibitorra, a ruxolitinibre és a tofacitinibre összpontosítanak, amelyek az Alopecia areata és más fejbőr és haj problémák kezelésére szolgálnak. Ezeknek a gyógyszereknek az a feladatuk, hogy megállítsák a JAK család tevékenységét az emberi testben, ugyanis a JAK enzim rendellenes aktivitása számos betegséget eredményez, beleértve a hajhullást is.

A vizsgálat során a kutatók két teljesen szőrtelen patkányba ruxolitinibt és tofacitinibt tartalmazó anyagokat fecskendeztek. Öt nap után észrevehető volt a haj újranövekedése és az egerek fejlődése. Ez jelentős felismerésnek számít a hajhullás és a hajproblémák kezelésében mind a férfiak, mind a nők számára.
A Columbia Egyetem további átfogó tanulmányokat javasol a ruxolitinib és a tofacitinib hatásáról a hajhullás megelőzésében és kezelésében. Ez a fogyasztók biztonságának biztosítása miatt is fontos.
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyta a tofacitinib alkalmazását reumatoid arthritis kezelésére. A Yale Egyetem véletlenül talált erre a megoldásra, de a biztonsági kockázatok miatt blokkolták a tofacitinib használatát más betegségek kezelésében.

Másrészt a Columbia Egyetem Jakabi Ruxolitinib tablettákat fejlesztett ki. A tablettákat az alopecia areata kezelésére használták fel 2014-ben. A kapszulák négy hónapig tartó bevétele után a hajhullásban szenvedő és kísérletben részt vevő három férfi maximális hajnövekedést tapasztalt és élt meg. Ennek a mérföldkőnek a felfedezése a Columbia Egyetemen jelentősen befolyásolta a JAK inhibitorok orvosi kutatását. Felismerték, hogy a ruxolitinib és a tofacitinib helyileg adott gyógyszerként történő alkalmazása hatékonyabb, mint a szájon át történő bevétel.

Ennek eredményeként alapos és átfogó tanulmányokat dolgoznak ki a két JAK inhibitor hatékonyságának értékelésére. Ezek a kísérletek a biztonsági intézkedésekre és a JAK inhibitorok hosszú távú hatásosságára összpontosítanak.

A női hajhullás

A hölgyek körében a haj a szépség egyik legjelentősebb tényezője. A nők a hajukat tekintik koronájuknak, amely megmutatja stílusukat és személyiségüket. Így a hajhullás káros tényező lehet mind pszichológiai, mind érzelmi szempontból.

A női típusú hajhullás (FPHL = Female pattern hair loss) a nőknél a hajproblémák gyakori oka. Androgenetikus alopeciának is nevezik. Ez egy egyedi típusú hajhullás, ami a haj elvékonyodását, hullását és a haj dússágának csökkenését okozza. A genetikai és örökletes tényezők az FPHL két fő oka. Ez általában a menopauza után következik be, amely 45-55 év közöttre tehető.

Follione Hajnövesztő Szérum természetes JAK-inhibitort tartalmaz, amelyet kifejezetten a hajhullásban szenvedő nők számára ajánlanak. Segít a haj elvékonyodásának és a hajhullás problémájának kezelésében és megelőzésében a nők körében. A Follione Hajnövesztő Szérum Nőknek az alábbiakon keresztül javítja a nők megjelenését:

 • Az egészséges haj helyreállítása a hajnövekedés stimulálásával
 • A haj életciklusának meghosszabbítása a vitalitás erősítésével és növelésével
 • A fejbőrt szárazság miatt irritáló alkohol alapú anyag eltávolítása
 • A hajhullás megelőzése

A Follione Hajnövesztő Szérum Nőknek olyan összetevőket tartalmaz, amelyek klinikailag teszteltek és biztonságosak. A fő hatóanyag, a diaminopirimidin-oxid, megakadályozza a kollagén megszilárdulását, a hajhullást, és meghosszabbítja a haj életciklusát, miközben elősegíti a hajnövekedést, fokozott erőt és vitalitást biztosít a hajnak. Egyéb összetevői közé tartoznak a természetes JAK inhibitorok, réz peptidek, növényi kivonatok és fitokémiai anyagok.

Fejbőr terápia férfiak és nők számára

A Follione DHT Fejbőr Terápia azzal a három fontos tényezővel rendelkezik, amelyek segítenek a fejbőr megfiatalításában. Ezek az antiandrogének, növekedési stimulánsok és gyulladáscsökkentők. A terméket olyan férfiak és nők számára hozták létre, akiknek az androgenetikus alopecia által okozott hajhullás foltjai vannak. A termék az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által jóváhagyott természetes JAK inhibitorokat is tartalmaz.

Ismeretes, hogy a Panadoxin P és Ajuga sejtkomponensek a Follione DHT Fejbőr Terápiában zavarják a tesztoszteron DHT-hormonokká való átalakulását, ami a hajhullás egyik fő oka. Egyéb összetevők közé tartozik a Wedelolactone, a poliszacharidok, a baicalin, a formononetin, a troxerutin és a növényi kivonatok, amelyek általában segítenek a hajhullás és a gyulladás megelőzésében.
A betegség, az öregedés, a hormonális változások és a családi halmozódás a férfiak és a nők számára egyaránt a hajhullást befolyásoló közös tényezők. Használja a Follione DHT Fejbőr Terápiát a kopaszodás és a hajhullás korai szakaszában. Nem kell aggódnia a termék miatt, mivel a Follione tudományos bizonyítékokkal rendelkezik hatékonyságának biztosításaként.

Trópusi növény JAK-gátlóval

A Litsea Glutinosa vagy lawat olyan trópusi növény, amelyet helyben használnak élelmiszerként, gyógyszerként és árucikként is. Elsősorban ázsiai országokban, köztük Dél-Kínában, Indiában, Mianmarban, Thaiföldön, Kambodzsában, Laoszban, Vietnámban, Malajziában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken található.

A Litsea Glutinosa megállítja a haj elvékonyodását és a hajhullást, kezeli a gyulladást, enyhíti a viszketést és segít a haj növekedésében és fejlődésében. Természetes JAK inhibitorokat is tartalmaz, amelyek Brevilin A. néven ismertek. A fejbőr gyorsan felszívja a természetes JAK inhibitorokat.

A Brevilin A olyan esszenciális zsírsavakkal rendelkezik, amelyek táplálékként vagy tápanyagként szolgálnak a fejbőr fiatalító folyamatában, ami segít a haj növekedésében és erősítésében. Az amerikai Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ (NCBI = National Center for Biotechnology Information) és a US National Library of Medicine közzétett egy tanulmányt, amely szerint a Litsea Glutinosa zavarja a STAT 3 jelét, amely egy onkoprotein, a daganatok, a rákos sejtek és az. autoimmun betegségek kialakulása és növekedése szempontjából fontos anyag.

A hajhullás és a fejbőr problémáinak kezelésére vonatkozó orvosi kutatások még folyamatban vannak. A JAK inhibitorokkal végzett vizsgálatok a hajhullás kezelésében a jövőbeli áttörések alapját képezik.

Elvárások optimalizálása

A hajban sok kárt okoz a sokféle termék és kezelés, amelyeket a tisztításhoz és ápoláshoz használunk. A túl sok erős hajápoló termék eltávolítja a természetes olajat a hajról, akárcsak a fejbőr védőrétegét, ami végül a haj elvékonyodásához és hullásához vezet.

Azonban még mindig van remény azok számára, akik hajhullástól szenvednek. A Follione felfedezte a hajhullás kezelésének jobb módját, függetlenül annak okaitól. Az összes összetevő felsorolásra kerül az Ön számára, hogy útmutatóként használják a termék és a kezelés meghatározásához, amely alkalmas lesz az Ön állapotára is.

A haj kezelése lassú folyamatnak tekinthető, amely akár több hónapig is tarthat. A maximális eredmények elérése gyakran két évet vesz igénybe, ezt az elvárásoknál figyelembe kell venni. A folyamat türelmet, kitartást és következetességet igényel, amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

HAJHULLÁS ÉS A GYULLADT FEJBŐR KEZELÉSE

HAJHULLÁS ÉS A GYULLADT FEJBŐR KEZELÉSE

Hajhullás és a fejbőr gyulladása: kezelés és magyarázat

A haj az emberi kültakaró rendszer egyik alapvető része, amely pedáns és rendszeres ápolást igényel. Ahhoz, hogy jobban megértsük a haj fontosságát, először meg kell értenünk annak fő funkcióit:

 • Védi a testet az idegen anyagoktól
 • A test termoregulátora (testhőmérséklet fenntartása miatt fontos)
 • Megkönnyíti az izzadás elpárolgását
 • Esztétikus és szép

A haj kezelése ugyanolyan fontos, mint annak funkciója, ezért nem elhanyagolható, hogy figyeljünk a haj olyan állapotaira, mint a fejbőr gyulladása és a hajhullás. Ezeknek az állapotoknak egy része azonnali figyelmet és kezelést igényel.

Hajhullás

Az alopecia a hajhullás vagy a kopaszodás orvosi fogalma. Az emberek sokféle okból, például bőrfertőzésekből és betegségekből vagy autoimmun gyulladásból kifolyólag szenvedhetnek a hajhullástól. Így reagál a szervezet a baktériumok és vírusok leküzdésére.

Gyulladás

A gyulladás az immunrendszer folyamata, amely antitesteket állít elő az emberi szervezetet károsító anyagok okozta veszélyre adott válaszként. Öt kardinális jele van – vörösség, hő, duzzanat, fájdalom és funkcióvesztés. A hiperaktív immunsejtek magas számban citokint termelnek, ami gyulladást eredményez. Ez egyfajta fehérje, amely aktiválja az immunmoduláló ágenseket.

Fejbőrgyulladás

Az autoimmun betegség olyan állapot, amelyben az immunrendszer az egészséges sejteket támadja és pusztítja. Ez akkor fordul elő, ha a szervezet védekezési mechanizmusa szerint a normális és egészséges sejtek idegen anyagok vagy fenyegetést jelentenek, ami ezután gyulladáshoz vezet. Ez az állapot a szervek normális növekedésének és működésének megváltozását eredményezi.

Hajhullás esetén a gyulladás megváltoztatja a tüszők normál növekedési folyamatait, ezáltal károsítja a fejbőrt. Elpusztítja a hajhagymákat, amelyek alopeciát okoznak.

Az egyik legritkább autoimmun rendellenesség, amely a fejbőrgyulladáshoz vezet, a Cicatricial alopecia vagy a hegesedéses alopecia. Ebben az állapotban a gyulladás károsítja a szőrtüszők őssejtjeit és faggyúmirigyeit, majd hegszöveteket helyettesíti azokat. Ez meggátolja a haj kifejlődését.

Súlyos fájdalom jellemzi a Cicatricial alopeciát. Egyéb tünetek közé tartozik a viszketés és az égő érzés a fejbőrön, és néha észrevehető foltok. Orvosok diagnosztizálják ezt az állapotot fejbőr-biopsziával, fejbőr értékeléssel, tesztekkel és a hajkultúra mikroszkópos elemzésével.

Az összegyűjtött információk segítenek az orvosnak, hogy milyen típusú kezelést kell biztosítani. Bizonyos esetekben a Cicatricial alopeciában lehetőség van a haj regenerálódására, ha a kiváltó okot kezelik és megoldják.

Egy másik példa autoimmun rendellenességre, amely hajhullást is eredményez, az alopecia areata. Ez akkor fordul elő, amikor fehérvérsejtek kezdik körülvenni a szőrtüszők gyökereit. Ebben az esetben a gyulladás elpusztítja a tápanyagellátást befolyásoló gyökereket. A haj meggyengül és kiesik.

A hajhullás hatásai

A pszichológusok szerint a haj személyiségünk egyik kifejezésmódja. A hajhullás jelentős probléma lehet sokaknak, különösen azoknak, akik jó képet szeretnének kialakítani magukról. A hajhullás pszichológiai és érzelmi problémákhoz vezethet, ilyenek például a szorongás és a depresszió. A hajhullástól szenvedő emberek leggyakrabban az alábbi problémákkal szembesülnek:

 • Alacsony önbecsülés és önbizalomvesztés – Az emberek fontosnak tartják, mások mit gondolnak róluk. Próbálnak jól kinézni, így mások is értékelik őket. A hajhullás nagyon problémás lehet számukra.

A hajhullás pusztító helyzet lehet a fiatalok számára is. Úgy érzik, hogy állapotuk a fiatal koruk végét jelzi.

 • Antiszociális viselkedés – A kopaszodás és a hajhullás szociális problémákat és kirekesztést okozhat. Például a munkáltatók néha nem vesznek fel embereket észrevehető hajfoltokkal vagy hajhullással, mert koruknál idősebbnek látszanak.

Sokakat kritizálnak amiatt, ahogy kinéznek. Ennek eredményeként egyedül élnek, és távol tartják magukat az emberektől, ahelyett, hogy új barátokat szereznének és más emberekkel lennének.

 • Párkapcsolati problémák – A hajhullás jelentősen befolyásolhatja a kapcsolatokat. A személyes vonzódás és az emberekhez való kapcsolódás motivációjának elvesztése zavarja az egészséges kapcsolat kialakításának és fenntartásának esélyét. Egyes párok esetében ez ideiglenes szünetet vagy végleges szakítást is eredményezhet.
 • Munkával kapcsolatos problémák – Ha valaki nyilvános környezetben dolgozik, mint például egy szállodában vagy étteremben, a hajhullás nagy problémát jelenthet. Mivel elégedetlenek azzal, ahogy kinéznek, kevésbé motiváltak a munkában is. Ez érintheti a munkahelyi teljesítményüket is, ami akár az adott személy állásába is kerülhet.

Kezelés

A hajhullás tartós lehet, és foltokat hagyhat a fejbőrön. Fontos, hogy agresszív kezelésbe kezdjünk, amint a fejbőr gyulladását felismertük, hogy megakadályozzuk a további hajhullást és a még nagyobb károkat. A kezelés típusa mindig attól függ, hogy milyen típusú sejt okozza a fejbőr gyulladását.

A kisebb fejbőrgyulladás kezelésénél használhatunk antibiotikumokat és gyulladásgátló szereket. Ha ezek nem hoznak enyhülést, konzultálni kell az orvossal. A legjobb, ha receptre kapható szerekre váltunk, amelyek az agresszívabb kezelést célozzák vagy súlyosabb fejbőr problémára lettek kifejlesztve.

A Janus-kináz vagy a JAK családnak négy tirozin-kináz tagja van (JAK 1, JAK 2, JAK 3 és TYK 2). Ez az elem segít a citokinek átalakításában, ami a gyulladás legfőbb oka. Ezzel a JAK-kal együtt olyan inhibitorokat fejlesztettek ki, amelyeket potenciálisan az alopécia areata és egyéb hajhullás és bőrproblémák kezelésére használnak.

Follione

A Follione termékek mindenfajta hajprobléma kezelésére alkalmasak, amelyeket gyulladás, a fejbőr öregedése, a dihidrotesztoszteron, az ultraibolya sugárzás, a szabadgyökök, a környezeti toxinok és a táplálkozási hiányosságok okoznak. A termékek olyan gyulladáscsökkentő összetevőkből állnak, mint a szója izoflavonok, réz-peptid, formononetin, Fisetin és Troxerutin. Ezek az anyagok segítenek a hajhullást okozó gyulladásos folyamatok megakadályozásában.

 • Szója Izoflavonok

A szója izoflavonok jelentősen lassítják a fejbőr öregedését. Segítenek továbbá elősegíteni az elasztin és a kollagén termelését az epidermális és a fibroblaszt sejtekben.

 • Fizetin

A Fizetin az eperben található, és a gyulladásgátló flavonoidok családjába tartozik. Felelős az UVB-indukált kollagén degradációjának megszüntetéséért. Ez a folyamat magában foglalja a bőrben található kollagén pusztulását, mivel a fibroblasztok aktiválódnak a Napból érkező ultraibolya B sugaraknak köszönhetően.

 • Réz Peptid

A réz peptid segít a bőr javításának aktiválásában. Mivel a réz peptid mélyen behatol a fejbőrbe, szerepet játszik a bőrfiatalításban is. Emellett növeli a bőr alatti zsírt a fejbőrön, hogy növelje a hajhagymák mennyiségét és erősségét.

 • Troxerutin

A hajhullás egyik fő oka a HDP sejtek pusztulása. Ezek a sejtek létfontosságú szerepet játszanak a bőr, a haj és a köröm növekedésében. A troxerutin a természetben előforduló flavonoid, amelyet rutinnak neveznek. Ez a flavonoid kiküszöböli a H2O2 által közvetített életképességbeli csökkenést a HDP-sejtek védelme érdekében.

A kezelésre és megelőzésre szánt termék kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy a Follione márka nagy szakértelemmel rendelkezik az autoimmun betegségek okozta haj és fejbőr problémák jobb és biztonságos megoldásában. A Follione márkájú termékek biztonságosak és hatékonyak.

Megelőzés

Ahogy a klisé is szól: “a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás”. Mindig van mód arra, hogy a még rosszabb helyzeteket megakadályozzuk megfelelő körültekintéssel. Már egyszerű, alapvető dolgokat szem előtt tartva megszabadulhatunk a hajhullástól.

 • A megfelelő bőrhigiénia elengedhetetlen. Használjunk biztonságos és hatékony termékeket. Választhatunk a Follione termékek közül a haj ápolására, mivel a Follione számos olyan terméket kínál, amelyek megnyugtatják a fejbőrt, és kiváló környezetet biztosítanak a haj növekedéséhez. A termékek segítenek a fejbőr frissítésében és fiatalításában is.
 • A hidratálás fontos. A növekvő folyadékbevitel szabályozza a keringési rendszert, amely tápanyaggal látja el a szőrtüszőket.
 • Kerüljük a nem fertőtlenített eszközök használatát. A hajhullás nem fertőző, de a személyes tárgyak, például a fésűk és a borotvák használatával a fertőzések terjedhetnek. Jobb, ha veszünk egy saját higiéniai készletet, és kizárólag azt használjuk.
 • Növeljük a fehérjebevitelt. A magas fehérje tartalmú élelmiszerek B12 vitamint tartalmaznak, amely az erős és egészséges haj növekedéséhez és reprodukciójához szükséges.
 • Kerüljük a stresszt, amennyiben lehetséges. A hajhullás egyik oka a stressz. Meditációval átalakíthatjuk a stresszes helyzetet valami aktívvá és produktívvá, ami segít elkerülni a hajhullást. Például beszélgethetünk valakivel, írhatunk a helyzetünkről, vagy elmehetünk az edzőterembe, és kiadhatjuk magunkból.
 • Multivitaminok és étrend kiegészítők. Vigyünk be A, E, B-komplex vitaminokat és Omega -3-at étrendkiegészítő formájában is akár. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok javítják a vérkeringést, ami segít a szőrtüszők megerősítésében.
 • Masszírozzuk a fejbőrt illóolajokkal. Javítja a vérkeringést és aktiválja a szőrtüszőket. Óvatosan masszírozzuk a fejbőrbe az olajat néhány percig.

A haj mindenki számára egy korona, ezért alapos figyelemre van szükség az egészséges fejbőr elősegítése és fenntartása érdekében. A hajhullás elkerülhető, ha tisztában vagyunk a hatásaival és a kezelés különböző módjaival. Hajhullás esetén nem szabad rögtön elkedvetlenedni. Még ekkor is van mód annak megakadályozására és minimalizálására.

Bár a hajápolási termékek számos fajtája áll rendelkezésre, egyesek nem garantálják a biztonságos felhasználást. Használatuk során ugyanis ártalmasak lehetnek. Így az ideális terméket érdemes kiválasztani és használni. A Follione termékek biztonságos és megbízható megoldást kínálnak mindezen hajproblémákra.

HAJNÖVEKEDÉS ÉS A FEJBŐR EGÉSZSÉGE

HAJNÖVEKEDÉS ÉS A FEJBŐR EGÉSZSÉGE

A hajnövekedéshez szükséges fontos tudnivalók az egészséges fejbőrről

Általában sok időt szánunk hajunk ápolására és igyekszünk szépen formázni és kiválasztani a legmegfelelőbb termékeket erre a célra. Mindenki szép hajat szeretne. A legtöbben azonban nem törekszenek a fejbőr kezelésére és ápolására, annak ellenére, hogy ez lenne az elsődleges szempont.

Az egészséges haj többről szól, mint hogy egyenes, hullámos vagy göndör-e a haj. Az egészség a fejbőrből indul.
Az egészséges fejbőr egészséges hajat eredményez. Ha a fejbőrnek problémái vannak, a haj minősége is lecsökken, és elkezdődik a hajhullás. Ez nyilván senki sem szeretné.

Ebben a cikkben felsoroljuk azokat a szükséges tudnivalókat, amelyek az egészséges fejbőr kapcsán a hajnövekedés szempontjából fontosak.

Az egészséges fejbőr és a hajnövekedés kapcsolata

A fejbőr sok rétegből áll, de amit fontos tudnunk erről az az, hogy az egyik rétege tartalmazza a szőrtüszőt. A hajnövekedés rendkívüli módon függ a fejbőr állapotától.

Az egészséges haj mindig egészséges fejbőrrel kezdődik. Amikor a fejbőrnek sok problémája van, soha nem lesz egészséges a haj. Ezért nagyon fontos a fejbőr gondozása a hajnövekedés megfelelő fenntartásához.

A fejbőr nagyon érzékeny. Ha egy kicsit viszket és egy apró karcolást ejtünk a fejbőrön, már az károsíthatja a hajhagymákat.

Vannak más dolgok is, amelyeket általában csinálunk és egészségtelen fejbőrt eredményeznek. Néhány állapotát a fejbőrnek gyakran magától értetődőnek tartunk, ilyenek a korpásodás, a zsírosodás vagy a fejbőr szárazsága, valamint a fejbőr gyulladása és viszketése. Ezek lehetnek egyszerű problémák, de súlyosbodásuk idővel hajhulláshoz vezethet.

 • A korpásodás okai és hatásai a hajnövekedésre

A korpásodás sosem jó. Eléggé kellemetlenek a kis fehér pelyhek az ember vállain. De ez ennél több, hiszen a korpásodás komoly állapot, amely károsíthatja a fejbőrt, befolyásolhatja a haj általános minőségét, és végül hajhulláshoz vezethet.
A fejbőr korpásodásának oka egy gomba, amely a fejbőr természetes olajaiból táplálkozik. Ez viszketéshez és irritációhoz vezet, ami aztán a sejteket összezsugorítja, ez hozza létre a fehér pelyheket. A legtöbb esetben azonban a korpásodást dehidratáció is okozhatja.
Ha a korpásodás kezeletlen marad, seborrheás dermatitiszhez vezethet. Ez egy súlyos állapot, amelyet a fejbőrön látható vastag és sárga darabok jellemeznek. Ez nem csak fájdalmas, de hajhullást is okoz.

 • A Minoxidil alkalmazásának káros hatásai

A hajhullás komoly állapot, amit mindenki el akarna kerülni. Éppen ezért sok ember használ gyógyszereket és különböző kezeléseket, hogy elkerülje ezt. A hajhullás egyik legnépszerűbb gyógyszere a minoxidil.
Bár hasznos termék lehet a haj elvékonyodásának megakadályozására, komoly mellékhatásokkal jár. Ismert, hogy a minoxidil a fejbőrben pelyheket alkot, ami korpásodáshoz vezet. A minoxidil alkohol tartalma szintén nem jó a fejbőr számára. Gyakran megakadályozza a természetes olajok felhalmozódását a fejbőrben, ami szárazsághoz vezet. A legtöbb esetben a minoxidil hosszabb ideig történő használata a hajhullás kezelésére korpásodást okozhat.

 • A zsíros fejbőr szerepe a hajnövekedésben

A természetesen fényes haj az, amit a legtöbbünk szeretne. Az olaj megtartása a hajban elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészséges legyen. Azonban, mint a legtöbb esetben, a túlzásba vitt dolgok soha nem jók. A fejbőrben a túlzott olajmennyiség nem teremt megfelelő környezetet a haj növekedéséhez.

A faggyú (vagy a természetben előforduló fejbőrolaj) nagyrészt hasznos lehet a haj hidratálásában és annak megakadályozásában, hogy az törékeny és száraz legyen. Azonban a túl sok olaj a fejbőrön olyan tényező, amely hajhulláshoz vezet. Az olajos fejbőr a hajhagymákat blokkolhatja, és a bezárt zsír gyulladást és fertőzést okozhat. A fejbőr gyulladása a blokkolt szőrtüszők miatt csökkentheti a hajnövekedési ciklus hatékonyságát, ami végül hajhulláshoz vezet.
A fejbőr felesleges faggyúja az idő múlásával egyre durvább lesz, ami elősegítheti a korpásodást okozó gomba növekedését. Ez is az egyik oka annak, hogy a haj nemcsak a száraz, de a zsíros fejbőrből is hullani kezd.

 • Szárazság, mint az egészségtelen fejbőr egyik tünete

Ha túl sok olaj a fejbőrön hajhullást okozhat, a fejbőr túl nagy mértékű kiszáradása is hasonlóan problémát jelent a hajnövekedés szempontjából. A száraz fejbőr nem vezet közvetlenül hajhulláshoz, de a kettő részben kötődik egymáshoz.

Amikor a fejbőr nem rendelkezik a szükséges mennyiségű olajjal, hajlamos kiszáradni, a nagyon száraz haj pedig hajlamos töredezni és hullani. A száraz fejbőr viszketést is okozhat, és gyakran jellemzi az apró fejbőr darabok felhalmozódása, vagyis a korpásodás.

A száraz fejbőr egyszerű korpásodásnak indul, de súlyos állapothoz vezethet, amelyet viszketés jellemez, ha nem megfelelően kezelik. Ez a bőrbetegség azonban reverzibilis, és könnyen kezelhető.

 • Gyulladt fejbőr és annak eredményei

A gyulladt fejbőr másnéven a folliculitis. Ez egyfajta fertőzés a fejbőrben, amelyet fájdalom és viszketés jellemez. Ez az állapot gyakran átmeneti, de egyes esetekben súlyos is lehet. Kezelés nélkül a folliculitis károsíthatja a hajat és a fejbőrt. Kopasz foltokat hagyhat, míg végül elvékonyodik a haj és hajhullás következik be.

A folliculitis a test bármely részét érintheti, de előfordulása leggyakoribb a fejbőrben. A gyulladt fejbőrre vonatkozó korai tünetek közé tartoznak az aknészerű foltok, amelyekben a hajhagymát körülvevő kis gyulladásos pontok vannak. Általában fájdalom és viszketés is kíséri.

A gyulladt fejbőr egyéb tünetei közé tartozik a kellemetlen, szorongató, égő és fájdalmas érzés a fejbőrben, a pikkelyes foltok megvastagodása és enyhe vérzés.

A folliculitist a fejbőr felesleges faggyúja vagy olaj okozhatja, amely elzárja a szőrtüszőket, vagy bakteriális fertőzés is állhat a háttérben. Nem számít, mi okozza a gyulladást a fejbőrben, a lényeg az, hogy megváltoztathatja a haj növekedését, és végül hajhulláshoz vezethet.

Egészséges fejbőr aktív hatóanyagai

 • Piroctone Olamine

A Piroctone olamin egy aktív összetevő, amelyet a korpásodás elleni samponokban használnak. Úgy tervezték, hogy a száraz fejbőr és a seborrheás dermatitisz kezelésére szolgáljon. A piroctone olamint tartalmazó samponok a korpásodás elleni egyéb készítményekhez képest kíméletesebbek is.

 • Buchu Leaf

A Buchu Dél-Afrikából származó, flavonoidokban gazdag növény. Olyan termékekben használatos, amelyek segítik a faggyú kiválasztását. Ez hozzájárulhat a fejbőr túlzott olajosodásának megakadályozásához, ami a hajhullást okozhatja.

 • Terpinen-4-ol

A terpinen-4-ol a teafaolaj legaktívabb összetevője. Olyan bőrbetegségek kezelésére használják, amelyek általában gombafertőzésekkel kapcsolatosak. A teafaolaj a korpásodás elleni samponoknak is gyakori összetevője, mivel jól kezeli a gyakori fejbőr problémákat is

 • Szalicin

A szalicin a szalicilsav természetes formája, amely gyulladáscsökkentő hatásairól ismert. Ez hasznos lehet a fejbőr állapotának kezelésében.

Sokféle módja van annak, hogy dús és fényes hajunk lehessen. A fejbőr gondozása azonban az elsődleges cél. Az egyik módja annak, hogy a fejbőr egészséges maradjon, s így a fokozott hajnövekedés is biztosítva legyen olyan termékek használata, amelyek segítenek kezelni a fejbőr problémáit. Ilyen például a Follione Hajhullás Elleni Sampon is.

Egyéb titkok az egészséges fejbőr eléréséhez

Ha egészséges hajat és fokozott hajnövekedést szeretne, akkor nem kell más, mint egy egészséges fejbőr. Számos olyan dolog van, amit a legtöbb ember magától értetődőnek tart, de elengedhetetlen az egészséges fejbőr környezet megőrzéséhez és a hajnövekedés előmozdításához.

 • Egészséges táplálkozás

A fejbőr egészségének megőrzése érdekében fontos, hogy egészséges étrendet kövessünk. Így feltöltjük szervezetünket a szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal, amelyeket a fejbőr az egészséges haj növesztéséhez fel tud használni. Az immunrendszert is erősebbé teszi, amely megküzd a fejbőr problémáival, dús és fényes hajat eredményezve.

 • Rendszeres hajvágás

Az egészséges fejbőr fenntartásának egyik egyszerű módja a megfelelő hajvágás, amely segíti a szőrtüszők egészséges működését.

 • Kerüljük a haj húzását, illetve az olyan formázókat, amelyek lehúzzák a hajat

A haj húzása károsíthatja a hajhagymákat, ami lezsugorodhat, így már nem tudja megtartani a haj gyökereit. Lehet, hogy szó szerint nem húzza a haját, de néhány nagyon szűkre igazított frizura is már okozhat ilyen jellegű kárt.

 • Segítsük a fejbőr megfelelő keringését

Az egészséges fejbőr elérésének egyik legjobb módja a hajnövekedés előmozdítása érdekében az, hogy gondoskodunk a fejbőr megfelelő keringéséről. Ezt úgy tehetjük meg, hogy rendszeresen masszírozzuk a fejet, amely kiváló módja a hajhagymák stimulálásának és erősségének.
A fejbőr is bőr, és így is kell kezelni. Az egészséges fejbőr erősen tartja a szőrtüszőket, ami azt jelenti, hogy a haj is olyan egészséges, amennyire csak lehet. Ezért a fejbőr egészséges környezetének biztosítása szükséges a hajnövekedés megfelelő fenntartásához.

Bemutatkozik a FolliOne termékcsalád

Bemutatkozik a FolliOne termékcsalád

Megoldások a hajhullás és kopaszodás kezelésére

A legújabb tanulmányok és statisztikák szerint a 35-40 éves korukra a nők 40%-át, a férfiak mintegy 70%-át érinti a hajhullás, hajritkulás illetve kopaszodás problémája és ennek aránya az évek múltával növekedhet. Míg a férfiak esetében 95%-ban az androgén alopécia felelős a hajhullásért, addig a női típusú hajhullásért számos egyéb tényező tehető felelőssé. Ilyen tényezők az egészséges nők esetében is az eltúlzott diéta, hormonális változások (fogamzásgátlók, terhesség, menopauza), stressz. 

Rengeteget olvashatunk már manapság a hajhullásról, de sajnos még mindig számos tévhit él az emberekben a kopaszodással, a hajhullás kezelésével és akár a hajbeültetéssel kapcsolatban is.
Ráadásul rengeteg hajhullással küzdő személy szembesült már azzal, hogy hiába tartja be a legalapvetőbb szakmai és kozmetikai javallatokat és tanácsokat, hajhullásuk mégsem szűnik meg.
Ugyan a legtöbbeket – köztük főleg férfiakat – érintő kopaszodás általában genetikai eredetű, melyről sokáig az volt a vélemény, hogy nincs rá ellenszer, szeretnénk eloszlatni ezt a tévhitet: a legújabb kutatások már bizonyították, hogy az androgén alopécia is kezelhető és jelentős javulást érhetünk a megfelelő hatóanyagok rendszeres alkalmazásával.
Vegyük sorra, hogy tulajdonképpen milyen megoldásokat találhatunk a FolliOne Termékcsalád termékei között, melyeket Európa egyik legkiemelkedőbb hajbeültetési klinikája, a HairHungary Klinika is nagy előszeretettel ajánl páciensei számára.

FolliOne DHT Terápia férfiaknak – hajtonik kezdődő hajhullás kezelésére.
Szervezetünkben bizonyos enzimek, például 5α-reduktáz hatására a tesztoszteron egy része dihidrotesztoszteronná (DHT) alakul, melynek egyenes következménye a hajhullás. A DHT ugyanis lerövidíti a haj növekedési ciklusát, ez pedig fokozatosan rövidebb és vékonyabb hajat produkál. A Follione DHT Terápia blokkolja ezt az enzimet, megakadályozva a tesztoszteron átalakulását.

FolliOne Hajnövekedés Serkentő Szérum – hajnövekedést serkentő szer férfiaknak, előrehaladott hajhullás esetére. Használatával a minoxidil-lel azonos hatás érhető el, de mindez a minoxidil mellékhatásai nélkül.

A kifejezetten hölgyek részére kifejlesztett FolliOne Hajnövekedés Serkentő Szérum diamino-pirimidin-oxid elnevezésű összetevője egyike termékünk főbb hatóanyagainak, melyről klinikai kutatások igazolják, hogy szabályozza az 5α-reduktáz aktivitást és a dihidrotesztoszteron (DHT) termelést, melyek egyenes összefüggésbe hozhatók a hajhullás kialakulásával. Az oxo-tiazolidin karbonsav pedig serkenti az új haj növekedését, megakadályozza a további hajhullást és késlelteti a fejbőr öregedését.

A FolliOne Hajhullás Elleni Sampon a haj növekedésének stimulálásán felül megakadályozza a további hajvesztést, szignifikánsan javítja a hajtömeget, kezeli a korpásodás okozta hajhullást, védi és ápolja a fejbőrt.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy minél biztosabb eredményre vágyunk, annál lényegesebb, hogy ne csak külső szerekkel kezeljük a hajhullást, hanem belülről is tápláljuk szervezetünket.

Kívánjuk, hogy Önt is a FolliOne termékcsalád elégedett vásárlói között köszönthessük mihamarabb!

ˇˇAz ajánlott napi kétszeri alkalmazás betartása nagyban hozzájárul a maximális hatékonyság eléréséhez.

Látogasson el A HairHungary Klinika honlapjára, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről: www.hairhungary.hu

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás