Spread the love

Új mérföldkő: hajhullás kezelése Jak-inhibitorokkal

 

A citokineknek nevezett specifikus molekulák szabályozzák az immunválaszt. Ők felelősek a sejtkommunikációért, amely jelzi a gyulladás területére érkező sejteket. Immunmoduláló tényezőknek is nevezik őket. A citokinek fontos szerepet játszanak az immunválaszban, mind a veleszületett, mind az adaptív esetben.

Gyulladásnak nevezzük az immunmoduláló szerek aktiválódását a testet károsító idegen anyagra adott válaszként. Ez a test tipikus reakciója traumára és fertőzésre. Rendellenes immunválaszok is vannak; ezek az abnormális állapotok az autoimmun betegségek közé tartoznak.
Az autoimmun válasz az emberi szervezetben a citokinek megnövekedett szintjének eredménye. Az autoimmun válasz esetén az immunrendszer, amely megvédi a testet, a normális sejtet fenyegetésként értelmezi és elpusztítja azt. Ahogy ez megtörténik, megváltozik a sejtek növekedésének és fejlődésének mintája. Ez a testben bekövetkező változás abnormális növekedéshez, vagy a legrosszabb esetben a funkcióveszteséghez vezet.

Az autoimmun betegségek hajhullást okozhatnak

A gyulladás számos hajhulláshoz vezető állapotot okozhat. Például a Cicatricial alopecia egy olyan autoimmun betegség, amely a faggyúmirigyet és az őssejteket támadja meg a szőrtüszők felső részén. Ennek eredményeként hegszövetek helyettesítik az érintett területet. Ez az oka annak, hogy a Cicatricial alopeciát hegesedéses alopecia néven ismerjük.

Az alopecia areata olyan állapot, amelyben a gyulladás károsítja a szőrtüszők gyökereit. Megállítja a tápanyagok áramlását és ellátását, amely gyengíti a tüszőket és így hozzájárul a hajhulláshoz. Kerek foltok jellemzik a hajhullás ezen típusát.

Az autoimmun betegség másik példája a seborrheás ekcéma, vagyis a seborrheás dermatitisz. A gomba és a túlzott zsírosodás az emberi bőr és fejbőr irritációjának elsődleges oka. A seborrheás ekcéma vörösséget, pikkelyes foltokat és korpásodást okoz a fejbőrön. A csecsemőknél ez az állapot a hormonális változásoknak köszönhető, ez ugyanis a faggyúmirigyeket több olaj előállítására ösztönzi. Másképpen bölcső sapka néven is ismert ez az állapot.

JAK inhibitorok

A Columbia Egyetemen zajlik a nagy reménységű JAK-inhibitorok tanulmányozása és a vele való kísérletezés. Ezeket az inhibitorokat úgy fejlesztették ki, hogy interferáljanak a JAK család, vagyis a Janus kináz jelátviteli útjával. A JAK család négy tirozin kinázból áll (JAK 1, JAK 2, JAK 3 és TYK 2), amelyek elősegítik a gyulladást okozó citokinek szimulációját.

Autoimmun betegség esetén JAK inhibitorok szükségesek a citokinek túltermelésének megállításához és a további gyulladás megelőzéséhez. Ezeket a termékeket kezdetben Alopecia areata kezelésére használták. Azóta a Columbia Egyetem folytatta a JAK-gátlók potenciális hatásainak tanulmányozását és kutatását a bőr- és hajhullási problémák kezelésére.

A Science Advances Journal a közelmúltban újabb áttörést tett közzé a Columbia Egyetem által végzett JAK inhibitorok tanulmányozását illetően. Két JAK inhibitorra, a ruxolitinibre és a tofacitinibre összpontosítanak, amelyek az Alopecia areata és más fejbőr és haj problémák kezelésére szolgálnak. Ezeknek a gyógyszereknek az a feladatuk, hogy megállítsák a JAK család tevékenységét az emberi testben, ugyanis a JAK enzim rendellenes aktivitása számos betegséget eredményez, beleértve a hajhullást is.

A vizsgálat során a kutatók két teljesen szőrtelen patkányba ruxolitinibt és tofacitinibt tartalmazó anyagokat fecskendeztek. Öt nap után észrevehető volt a haj újranövekedése és az egerek fejlődése. Ez jelentős felismerésnek számít a hajhullás és a hajproblémák kezelésében mind a férfiak, mind a nők számára.
A Columbia Egyetem további átfogó tanulmányokat javasol a ruxolitinib és a tofacitinib hatásáról a hajhullás megelőzésében és kezelésében. Ez a fogyasztók biztonságának biztosítása miatt is fontos.
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyta a tofacitinib alkalmazását reumatoid arthritis kezelésére. A Yale Egyetem véletlenül talált erre a megoldásra, de a biztonsági kockázatok miatt blokkolták a tofacitinib használatát más betegségek kezelésében.

Másrészt a Columbia Egyetem Jakabi Ruxolitinib tablettákat fejlesztett ki. A tablettákat az alopecia areata kezelésére használták fel 2014-ben. A kapszulák négy hónapig tartó bevétele után a hajhullásban szenvedő és kísérletben részt vevő három férfi maximális hajnövekedést tapasztalt és élt meg. Ennek a mérföldkőnek a felfedezése a Columbia Egyetemen jelentősen befolyásolta a JAK inhibitorok orvosi kutatását. Felismerték, hogy a ruxolitinib és a tofacitinib helyileg adott gyógyszerként történő alkalmazása hatékonyabb, mint a szájon át történő bevétel.

Ennek eredményeként alapos és átfogó tanulmányokat dolgoznak ki a két JAK inhibitor hatékonyságának értékelésére. Ezek a kísérletek a biztonsági intézkedésekre és a JAK inhibitorok hosszú távú hatásosságára összpontosítanak.

A női hajhullás

A hölgyek körében a haj a szépség egyik legjelentősebb tényezője. A nők a hajukat tekintik koronájuknak, amely megmutatja stílusukat és személyiségüket. Így a hajhullás káros tényező lehet mind pszichológiai, mind érzelmi szempontból.

A női típusú hajhullás (FPHL = Female pattern hair loss) a nőknél a hajproblémák gyakori oka. Androgenetikus alopeciának is nevezik. Ez egy egyedi típusú hajhullás, ami a haj elvékonyodását, hullását és a haj dússágának csökkenését okozza. A genetikai és örökletes tényezők az FPHL két fő oka. Ez általában a menopauza után következik be, amely 45-55 év közöttre tehető.

Follione Hajnövesztő Szérum természetes JAK-inhibitort tartalmaz, amelyet kifejezetten a hajhullásban szenvedő nők számára ajánlanak. Segít a haj elvékonyodásának és a hajhullás problémájának kezelésében és megelőzésében a nők körében. A Follione Hajnövesztő Szérum Nőknek az alábbiakon keresztül javítja a nők megjelenését:

  • Az egészséges haj helyreállítása a hajnövekedés stimulálásával
  • A haj életciklusának meghosszabbítása a vitalitás erősítésével és növelésével
  • A fejbőrt szárazság miatt irritáló alkohol alapú anyag eltávolítása
  • A hajhullás megelőzése

A Follione Hajnövesztő Szérum Nőknek olyan összetevőket tartalmaz, amelyek klinikailag teszteltek és biztonságosak. A fő hatóanyag, a diaminopirimidin-oxid, megakadályozza a kollagén megszilárdulását, a hajhullást, és meghosszabbítja a haj életciklusát, miközben elősegíti a hajnövekedést, fokozott erőt és vitalitást biztosít a hajnak. Egyéb összetevői közé tartoznak a természetes JAK inhibitorok, réz peptidek, növényi kivonatok és fitokémiai anyagok.

Fejbőr terápia férfiak és nők számára

A Follione DHT Fejbőr Terápia azzal a három fontos tényezővel rendelkezik, amelyek segítenek a fejbőr megfiatalításában. Ezek az antiandrogének, növekedési stimulánsok és gyulladáscsökkentők. A terméket olyan férfiak és nők számára hozták létre, akiknek az androgenetikus alopecia által okozott hajhullás foltjai vannak. A termék az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által jóváhagyott természetes JAK inhibitorokat is tartalmaz.

Ismeretes, hogy a Panadoxin P és Ajuga sejtkomponensek a Follione DHT Fejbőr Terápiában zavarják a tesztoszteron DHT-hormonokká való átalakulását, ami a hajhullás egyik fő oka. Egyéb összetevők közé tartozik a Wedelolactone, a poliszacharidok, a baicalin, a formononetin, a troxerutin és a növényi kivonatok, amelyek általában segítenek a hajhullás és a gyulladás megelőzésében.
A betegség, az öregedés, a hormonális változások és a családi halmozódás a férfiak és a nők számára egyaránt a hajhullást befolyásoló közös tényezők. Használja a Follione DHT Fejbőr Terápiát a kopaszodás és a hajhullás korai szakaszában. Nem kell aggódnia a termék miatt, mivel a Follione tudományos bizonyítékokkal rendelkezik hatékonyságának biztosításaként.

Trópusi növény JAK-gátlóval

A Litsea Glutinosa vagy lawat olyan trópusi növény, amelyet helyben használnak élelmiszerként, gyógyszerként és árucikként is. Elsősorban ázsiai országokban, köztük Dél-Kínában, Indiában, Mianmarban, Thaiföldön, Kambodzsában, Laoszban, Vietnámban, Malajziában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken található.

A Litsea Glutinosa megállítja a haj elvékonyodását és a hajhullást, kezeli a gyulladást, enyhíti a viszketést és segít a haj növekedésében és fejlődésében. Természetes JAK inhibitorokat is tartalmaz, amelyek Brevilin A. néven ismertek. A fejbőr gyorsan felszívja a természetes JAK inhibitorokat.

A Brevilin A olyan esszenciális zsírsavakkal rendelkezik, amelyek táplálékként vagy tápanyagként szolgálnak a fejbőr fiatalító folyamatában, ami segít a haj növekedésében és erősítésében. Az amerikai Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ (NCBI = National Center for Biotechnology Information) és a US National Library of Medicine közzétett egy tanulmányt, amely szerint a Litsea Glutinosa zavarja a STAT 3 jelét, amely egy onkoprotein, a daganatok, a rákos sejtek és az. autoimmun betegségek kialakulása és növekedése szempontjából fontos anyag.

A hajhullás és a fejbőr problémáinak kezelésére vonatkozó orvosi kutatások még folyamatban vannak. A JAK inhibitorokkal végzett vizsgálatok a hajhullás kezelésében a jövőbeli áttörések alapját képezik.

Elvárások optimalizálása

A hajban sok kárt okoz a sokféle termék és kezelés, amelyeket a tisztításhoz és ápoláshoz használunk. A túl sok erős hajápoló termék eltávolítja a természetes olajat a hajról, akárcsak a fejbőr védőrétegét, ami végül a haj elvékonyodásához és hullásához vezet.

Azonban még mindig van remény azok számára, akik hajhullástól szenvednek. A Follione felfedezte a hajhullás kezelésének jobb módját, függetlenül annak okaitól. Az összes összetevő felsorolásra kerül az Ön számára, hogy útmutatóként használják a termék és a kezelés meghatározásához, amely alkalmas lesz az Ön állapotára is.

A haj kezelése lassú folyamatnak tekinthető, amely akár több hónapig is tarthat. A maximális eredmények elérése gyakran két évet vesz igénybe, ezt az elvárásoknál figyelembe kell venni. A folyamat türelmet, kitartást és következetességet igényel, amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás